Zeewier is de groente van de toekomst het is duurzaam, gezond en zit vol mineralen. Echt een superfood dus. Maar hoe smaakt het en wat kan je ermee in de keuken? Foodinspirator en horeca-adviseur op het gebied van duurzaamheid Jacinta Bokma ging voor Green CookingToday op bezoek bij chef Jan Beverdam van restaurant ‘De Viskêête‘ in Yerseke. Samen maakten zij heerlijke chips van eikenblad zeewier uit de oven. Zo maak je het zelf!
Recept zeewierchips
- Week wakamé zeewier (te koop bij de natuurwinkel) een paar minuten in water en dep droog
- Spreid het zeewier op bakpapier
- Besprenkel het met een beetje olijfolie of druivenpitolie
- Strooi er eventueel een handvol sesamzaadjes over
- Doe het een kwartiertje op 210 graden in de oven
En je hebt een te gek lekkere snack en heerlijk als knappertje op een (zeewier)salade, en iedere andere schotel die je een extra ‘bite’ wilt geven.
Tip! dip het in zoete of zoute soya saus voor een Oosterse smaak.
Bekijk hierboven de video.
Bekijk hieronder ook het verhaal van zeewiersnijder Jan Kruijsse.
Abonneer op ons YouTube kanaal
Bekijk ook de volgende artikelen...